XX | Hero | VI24 | Rijk Zwaan continues to innovate

Haberler - 10-11-2022

Rijk Zwaan inovasyona devam ediyor

Sebze ıslah şirketi Rijk Zwaan 2021/2022 mali yılında toplamda 534 milyon Euro net ciro elde ederken bu rakamın %30’unu araştırma ve geliştirme faaliyetlerine yatırdı.

2021/2022’de öne çıkanlar

  • %7’lik bir artış ile toplam net ciro 534 milyon euroya ulaştı;  Bu artış Rijk Zwaan’ın aktif olduğu neredeyse bütün bölge ve ürünlerde gerçekleşti.
  • İşletme karı, araştırma ve geliştirme maliyetlerinde yaşanan ani artış nedeniyle bir nebze düşse de pazar fiyatlarındaki artış sayesinde net kar da arttı.
  • Şirket, dünya sebze tohum pazarında %9’luk pazar payı ile dünyada ilk 4’e girdi.
  • Rijk Zwaan dünya çapında, %40’tan fazlası Hollanda’da bulunan, 3.800’den fazla kişiye istihdam sağlamaktadır. 

Gıda üretimi her şeyin temeli

Kaliteli sebze tohumlarına olan talep dünyadaki sağlıklı ve sürdürülebilir gıdaya yönelik talep ile birlikte hızla artıyor. Rijk Zwaan yönetim kurulu üyesi Ben Tax’ın 2021/2022 mali yılı ile ilgili yorumları şu şekilde: “Dünyada ne olursa olsun gıda üretimi her şeyin temelini oluşturuyor. Her gün yüz milyonlarca insan bizim ürettiğimiz tohumlarla yetiştirilen sebzeleri yiyor. Sebze ıslah şirketimiz uzun yıllardır sarsılmaz bir şekilde büyüyor ve inovasyon ve tedarik zincirine yatırım yapmaya devam ediyor.”

Daha iyi sebze çeşitleri

Uzun vadeli vizyona sahip bir aile şirketi olan Rijk Zwaan 2021/2022 döneminde AR-GE'ye 160 milyon Euro yatırım yaparak üreticiler, tedarik zinciri paydaşları ve tüketiciler için katma değer yaratan yeni sebze çeşitleri geliştirmeye devam etti.

Bu süregelen inovasyon çalışmaları sayesinde Rijk Zwaan üreticiler için daha fazla verim getiren, iklim değişikliğinin etkilerine boyun eğmeyen ve en önemlisi de kimyasal koruyucu ürünlerin azaltılabilmesi için bitki hastalıklarına karşı daha dayanıklı sebze çeşitleri ıslah etmektedir.

Zorluklarla mücadeleye devam

Fakat dünyamız ve tabii ki yetiştiricilik sektörü zorluklar olmadan olmaz. Örneğin, Kuzey Avrupa’daki sera işletmecileri için olağanüstü derecede artan enerji maliyetleri büyük bir sorun oluşturuyor ve Hollanda’daki bazı müşteriler çoktan tesislerini kapatmak zorunda kaldılar. Bunun yanı sıra dünyanın bazı köşelerinde enflasyon oranlarında patlama yaşanıyor. Neyse ki Hollanda hükümeti kontrolden çıkan elektrik faturaları için tüketicilere kısmen de olsa yardım etmek için harekete geçti.

 

Rijk Zwaan yıllık hesapları 9 Kasım 2022 itibariyle Ticaret Odasına bildirildi.