Rijk Zwaan Gizlilik Politikası

Bu gizlilik politikası, kişisel veri işleme prosedürümüzü belirtmektedir. Ayrıca, işlediğimiz kişisel veri türlerini ve gizliliği nasıl sağladığımızı, veri özne(ler)inin haklarıyla birlikte açıklar.


Biz Kimiz?

Biz,  Rijk Zwaan Tarım Ticaret Limited Şirketi’yiz (bundan böyle "Rijk Zwaan" veya "biz" olarak anılacaktır). Bu gizlilik bildirimi, tüm işleme faaliyetlerimizi ve dolayısıyla kişisel verileri diğer taraflarla (yurtdışındaki bir ortak şirket de dahil olmak üzere) birlikte işlediğimiz durumları da kapsar. Rijk Zwaan, Rijk Zwaan tarafından veya adına işlenen kişisel verilerin işlenmesinden sorumlu bir denetleyicidir.

 

Bu bildiride kişisel verilerin işlenmesine dair politikamızı açıklıyoruz. Hangi kişisel verileri işlediğimizi, gizlilik ilkelerine ve veri kişisinin haklarına nasıl uyduğumuzu tanımlıyoruz.

 

Bu bildiri, iş ortaklarımız ve bağlantılarımız, Rijk Zwaan ziyaretçileri, web sitemizin ve/veya çevrimiçi uygulamalarımızın ziyaretçileri, Rijk Zwaan Uygulamamızın kullanıcıları, çevrimiçi mağazamızın ziyaretçileri ve müşterileri, satıcılar ve tedarikçiler, iş başvurusunda bulunan adaylar, çevrimiçi ve diğer etkinliklerimize katılanlar ve diğer tüm Rijk Zwaan müşterileri ve ortaklarının Rijk Zwaan ile olan iş ilişkilerinin bir parçası olarak işlediğimiz kişisel verilerle ilgilidir.

 

Rijk Zwaan, şu amaçlar doğrultusunda aşağıda belirtilen kişisel bilgilerinizi kullanmaktadır:

İdari. Siparişleri, teslimatları ve faturaları yönetmek ve işleme almak. Borç hesapları ve alacak hesapları yönetimi için, müşterilerimiz ve tedarikçilerimizle ilgili aşağıdaki kişisel verileri kaydederiz: isim, telefon numarası, faks numarası (varsa), e-posta adresi, iş adresi ve irtibat kişilerinin unvanları.

 

Müşteri kabul süreci. Yeni müşterilerin onaylanması için bir müşteri kabul sürecimiz bulunmaktadır. Müşterilerimizin ve tedarikçilerimizin şirketlerindeki nihai intifa hakkı sahibinin adı ve müşterilerimizin ve tedarikçilerimizin şirketlerindeki nihai intifa hakkı sahibinin özsermaye payı (yüzde olarak ifade edilen) gibi UBO bilgilerini talep edebiliriz. Belirli durumlarda müşterilerimizin, tedarikçilerimizin veya diğer ortaklarımızın kredi değerliliğini  değerlendirir ve (politik) bir risk ve uyum profili oluştururuz (örneğin yaptırım uygulanan ülkeler için). Bunun için harici bir kuruluş kullanabilir veya kendi takdirimize bağlı olarak çevrimiçi uyumluluk araçlarını kullanabiliriz.

 

Yeni iş geliştirme. Müşteriler ve potansiyel müşteriler arasında Rijk Zwaan'ın profilini daha iyi hale getirmek için broşürler ve kataloglar, haber bültenleri, üretim bilgileri ve etkinlik davetiyeleri gibi öğeleri göndermek için iletişim bilgilerini (örn: isim, telefon numarası ve e-posta adresi) kullanırız.

 

Görseller. Rijk Zwaan, etkinliklerin (çevrimiçi etkinlikler dahil) ve tedarikçilere/yetiştiricilere yapılan ziyaretlerin fotoğraf ve videolarını çekerve bu görselleri izninizle (bazen adınız, iletişim bilgileriniz ve şirket adınızı içerir) web sitemizde, broşürlerde veya kataloglarda ya da sosyal medya gibi diğer iletişim araçları aracılığıyla kullanır.

 

İletişim. Kişisel iletişim bilgilerinizi (isim, adres, e-posta adresi ve/veya telefon numarası ve POZİSYONUNUZ), sizinle iletişim kurmak için kullanırız, örneğin bir ürün veya hizmetle ilgili sorular için. Ayrıca, hizmetlerimiz hakkında sizi bilgilendirmek ve promosyonlar ve teklifler hakkında bilgi vermek ve (çevrimiçi) etkinliklere davet etmek için de kişisel verileriniz kullanılır. Ürünlerimize ve hizmetlerimize ilgi gösterdiyseniz, kişisel verilerinizi size Rijk Zwaan şirketleri ve doğrudan bağlı ortaklarının ürünleri ve hizmetleri hakkında bilgi göndermek için kullanırız. Bu bilgileri mümkün olduğu ölçüde tercihlerinize uygun olarak ayarlıyoruz.

 

Pazarlama/doğrudan pazarlama. Pazarlama e-postaları, reklam/promosyon materyalleri ve/veya Rijk Zwaan hakkında bilgileri mümkün olduğu ölçüde tercihlerinize uygun olarak gönderiyoruz.  Bu amaçla, sistemlerimizde adınızı, e-posta adresinizi ve bazı durumlarda sistemlerimizdeki profilinizi kullanmaktayız. Bültenlerimizden her zaman aboneliğinizi iptal etme seçeneğiniz bulunmaktadır. Onay vermeniz koşuluyla, Rijk Zwaan ayrıca tercihlerinize göre uyarlanmış ve Rijk Zwaan ile etkileşimleri güncelleyen ve işleyen hedefli teklifler veya çevrimiçi reklamlar gösterebilir. Rijk Zwaan ve üçüncü taraflar bu amaçla çerezler yerleştirebilir. Çerez Politikamızı inceleyerek çerez kullanımı hakkında daha fazla bilgi edinebilirsiniz. Biz ve/veya üçüncü taraflar, diğer birçok şeyin yanı sıra aşağıdakileri toplamak için bu tanımlama bilgilerini kullanabilmekteyiz: IP adresinizin tamamı veya bir kısmı; hangi sayfaları ziyaret ettiğiniz; web sitemizi ne zaman ve ne kadar süreyle kullandığınız veya ziyaret ettiğiniz; web sitemizdeki ve/veya çevrimiçi mağazamızdaki gezinme davranışınız; ve ayrıca haber bültenlerini açarak, etkinliklere kaydolarak/katılarak ve/veya sosyal medyada etkileşim kurarak Rijk Zwaan ile gerçekleştirdiğiniz etkileşimleriniz. Bu kişisel verileri ayrıca yeni ve mevcut ürün ve/veya hizmetlerin geliştirilmesi ve üretimi için kullanabilmekteyiz.

 

Uygulamaların (app) kullanımı. Rijk Zwaan uygulaması, Crops online ve çevrimiçi mağazamız dahil olmak üzere Rijk Zwaan uygulamalarına erişim için öncelikle  kayıt olmalısınız. Adınızı, e-posta adresinizi, telefon numaranızı, kullanıcı adınızı ve şifrenizi hesap kaydınız, oturum açma ve tanımlama amaçları için kullanacağız.

 

Pazarlama analizi ve araştırması. Sizi çalışmalara, anketlere, müşteri ve test panellerine katılmaya davet etmek için iletişim bilgilerinizi kullanmaktayız. İletişim bilgilerinizi genel pazar araştırması için de kullanabiliriz.

 

Çevrimiçi satışlar. Çevrimiçi mağazamız üzerinden online satış için bir hesap oluşturmanız gerekmektedir. Bu amaçla, hesabınızı oluşturmak ve siparişinizi işleme koymak için iş bilgilerinize ek olarak kişisel verilerinizi (yani isim, adres, e-posta adresi, telefon numarası, kullanıcı adı ve şifre) kaydederiz. Ayrıca sipariş geçmişinizi de koruyor ve güncelliyoruz.

 

İş başvuru süreci. İş başvuru süreci için kişisel verileri işliyoruz. Bunun için lütfen web sitemizdeki özel Gizlilik Bildirimine bakınız: https://www.rijkzwaan.com.tr/kariyer.

 

Teknik ve istatistiksel amaçlar Kişisel verilerinizi, web sitemizin ve diğer Rijk Zwaan uygulamalarının optimum kullanıcı deneyimi sağlayıp sağlamadığını değerlendirmek için de işleyebilmekteyiz. Kullandığınız Rijk Zwaan web uygulamalarının teknik ve işlevsel yönetimi için kişisel verilerinizi (örneğin müşteri hesabınız ve IP adresinizin bir parçası) işleriz. Bu bilgiler, web uygulamalarımızın kalitesini yönetmemize ve iyileştirmemize olanak tanır.

 

Denetim ve güvenlik Çalışanlarımızın, müşterilerimizin ve ziyaretçilerimizin güvenliğini sağlamak, hırsızlığı önlemek ve tesislerimizi izlemek için Rijk Zwaan yerleşkeleri ve otoparkları kapalı devre kameralarla (gözetleme kameraları) donatılmıştır ve bu görüntüler saklanmaktadır.

 

Yasalar ve yönetmelikler. Mevzuat ve yönetmelikler temelinde işlemek zorunda kalırsak, örneğin üçüncü şahısların (fikri mülkiyet) haklarının ihlal edildiği iddia edilen durumlarda, kişisel verilerinizi işleriz.

 

Rijk Zwaan, kişisel verileri aşağıdaki hukuki dayanaklara göre işler:

 

Bir sözleşmenin yerine getirilmesi. Kişisel verileri, bir sözleşmeye girmek ve/veya bir sözleşme yürütmek için işleriz.

 

Meşru menfaat. Kişisel verileri meşru menfaat temelinde işleriz, ortaklarımıza pazarlama mesajları göndermek gibi.. 

 

Yasal yükümlülük. Kişisel verilerinizi, mevzuat ve yönetmelikler gereği işlemek zorunda olduğumuz durumlarda işleriz.

 

Onay Bir kişi, kişisel verilerinin belirli amaçlar için kullanılmasına izin vermişse, o zaman o kişisel verileri işleyebiliriz. Ayrıca, örneğin haber bültenimize aboneliğinizi iptal ederek, bu onayı istediğiniz zaman geri çekebilirsiniz. Bizimle kvkk@rijkzwaan.com.tr adresinden de iletişime geçebilirsiniz.

 

 

 

Kişisel verilerinizi ne kadar süreyle saklıyoruz?

Rijk Zwaan, kişisel verilerinizi kesinlikle gerekenden daha uzun süre saklamaz. Kişisel verilerinizi yalnızca yukarıda açıklanan verilerinizin toplandığı amaçlara ulaşmak için saklarız. Belirli bir kişisel veri öğesinin amaç ve saklama süresini öğrenmek istiyorsanız, lütfen kvkk@rijkzwaan.com.tr adresinden bizimle iletişime geçiniz.

 

Rijk Zwaan kişisel verileri aşağıdaki hukuki dayanaklara göre işler:

  1. Bir sözleşmenin yerine getirilmesi. Kişisel verileri bir sözleşmeye girmek veya bir sözleşme yürütmek için işleriz.
  2. Meşru menfaat. Kişisel verileri meşru menfaat temelinde işleriz, ortaklarımıza pazarlama mesajları göndermek gibi. 
  3. Yasal yükümlülük. Kişisel verilerinizi mevzuat ve yönetmelikler gereği işlemek zorunda kalırsak işleriz.
  4. Onay. Bir kişi belirli amaçlar doğrultusunda kişisel verilerin işlenmesi için izin vermiş ise kişisel verileri işleriz. Bu onayı istediğiniz zaman geri çekebilirsiniz.

 

Rijk Zwaan kişisel verilerinizi üçüncü taraflarla paylaşıyor mu?

Evet, Rijk Zwaan, hosting, çeviriler ve benzeri işleme faaliyetleri için üçüncü taraf işleyicilerle çalışabilmektedir. Rijk Zwaan ve ortak şirketleri dünya çapında faaliyet gösterir ve yukarıda belirtilen bilgileri, ürünleri ve hizmetleri size sunmak için gerekli olması halinde kişisel verileri paylaşır. Bunu her zaman dikkatli bir şekilde yapıyoruz ve bunun için kişisel verilerinizin korunmasını sağlamak için gerekli kurumsal, teknik ve sözleşmeli önlemleri alıyoruz. Yasalar gerektirdiğinde kişisel verilerinizi ilgili makamlarla paylaşırız.  Ancak, Rijk Zwaan kişisel verilerinizi hiçbir koşulda üçüncü taraflara satmamaktadır.

 

Kişisel verileri ne kadar süre saklıyoruz?

Rijk Zwaan, kişisel verilerinizi kesinlikle gerekendendaha uzun süre saklamaz. Kişisel verilerinizi yalnızca yukarıda açıklanan verilerinizin toplandığı amaçlara ulaşmak için saklarız. Belirli bir kişisel veri öğesinin amaç ve saklama süresini öğrenmek istiyorsanız, lütfen kvkk@rijkzwaan.com.tr adresinden bizimle iletişime geçiniz.

 

Rijk Zwaan kişisel verilerinizi nasıl korur?

Rijk Zwaan, kişisel verilerin kaybolmasına veya yetkisiz işlenmesine karşı uygun teknik ve kurumsal önlemler almıştır. Bu amaçla Rijk Zwaan, güvenli sunucular, periyodik olarak yürütülen yazılım güncellemeleri, güvenlik duvarları, şifreleme ve kişisel verilerin saklandığı yerlerin fiziksel güvenliği de dahil olmak üzere çeşitli güvenlik teknikleri kullanır. Güvenlik veya kişisel veri işleme ile ilgili herhangi bir sorunuz veya veri ya da sistemlerin kötüye kullanıldığına dair kanıt veya şüpheleriniz varsa, lütfen bizimle kvkk@rijkzwaan.com.tr adresinden iletişime geçiniz.

Kişisel verilerinizin işlenmesi ile ilgili veri kişisi[1] hakları:

Kişisel Verilerin Korunması Kanunukapsamında veri kişileri çeşitli haklara sahiptir:

 

Bilgi edinme ve erişim hakkı: Sizinle ilgili işlediğimiz kişisel verilere erişim talep edebilirsiniz;

 

Düzeltme hakkı: Hakkınızda sahip olduğumuz verilerin yanlış olduğunu düşünüyorsanız, bunu düzeltiriz;

 

Unutulma hakkı: Sizin ile ilgili işlediğimiz kişisel verilerin silinmesini talep edebilirsiniz. Bu verileri başka amaçlarla (örneğin kayıtlarımız ve yasal görevlerimizi yerine getirmek için) yine de işlememiz gerekebilir;

 

İşlemenin kısıtlanması hakkı: Kişisel verilerinizi hukuka aykırı veya yanlış işlediğimizi düşünüyorsanız, kişisel verilerinizin işlenmesini kısıtlayabilirsiniz;

 

İtiraz hakkı: Kişisel verilerinizin işlenmesine itiraz etmeniz halinde, mümkün olan en kısa sürede işleme faaliyetine son vereceğiz;

 

Veri taşınabilirliği hakkı: Kişisel verilerinizin üçüncü bir tarafa aktarılmasınıisterseniz lütfen bizimle iletişime geçin;

 

Onayın geri çekilmesi: Kişisel verilerinizin işlenmesi için verdiğiniz onayı istediğiniz zaman geri çekme hakkınız bulunmaktadır.

 

Yukarıda belirtilen haklardan herhangi birini kullanmak için lütfen kvkk@rijkzwaan.com.tr adresine e-posta gönderiniz. Bir istisna olmadığı sürece, talebinizi aldığımız ve onayladığımız anda işleme koymaktayız. Talebinize yürürlükteki düzenlemelere uygun olarak yanıt vereceğiz.

 

[1] 6698 Sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu’nun üçüncü maddesi ç bendi uyarınca “İlgili Kişi”

Diğer internet sitelerinin bağlantıları ve sosyal medya

Çeşitli Rijk Zwaan internet sitelerinde üçüncü tarafların internet sitelerine ve sosyal medya hesaplarına bağlantı verilmiştir. Bu gizlilik bildirimi, bu üçüncü taraf internet siteleri için geçerli değildir. Rijk Zwaan, bu internet sitelerinden veya kişisel verilerin üçüncü taraflarıninternet siteleri tarafından işlenmesinden sorumlu değildir.
 

Sorular

Bu gizlilik bildirimi veya kişisel verilerinizin işlenmesi hakkında herhangi bir sorunuz olması durumunda, aşağıda sayılan yöntemlerden birini kullanarak şirketimize başvurabilirsiniz:

-Islak imzalı dilekçenizi Gençlik Mah. 1330 sok. Güneş Apt. No:11 K:1/6 07100 Antalya Türkiye adresine göndererek,

- Geçerli bir kimlik belgesi ile birlikte şirketimize bizzat başvurarak,

- Mobil imza veya güvenli elektronik imza ile imzalayıp kvkk@rijkzwaan.com.tr adresine e-posta gönderilerek,

-Kayıtlı elektronik posta (KEP) adresi ve güvenli elektronik imza ya da mobil imza kullanmak suretiyle r.zwantarim@hs01.kep.tr kayıtlı elektronik posta adresimize göndererek şirketimize iletebilirsiniz.

 

Yukarıda sayılan başvurularda;

a) Ad, soyad ve başvuru yazılı ise imza,

b) Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları için T.C. kimlik numarası, yabancılar için uyruğu, pasaport numarası veya varsa kimlik numarası,

c) Tebligata esas yerleşim yeri veya iş yeri adresi,

ç) Varsa bildirime esas elektronik posta adresi, telefon ve faks numarası,

d) Talep konusu bulunması zorunludur.

Konuya ilişkin bilgi ve belgeler başvuruya eklenir.

Yazılı başvurularda, veri sorumlusuna veya temsilcisine evrakın tebliğ edildiği tarih, başvuru tarihidir.

Diğer yöntemlerle yapılan başvurularda; başvurunun veri sorumlusuna ulaştığı tarih, başvuru tarihidir.

 

Talebiniz Veri Sorumlusuna Başvuru Usul ve Esasları Hakkında Tebliğ (“Tebliğ”)’in 6. maddesi uyarınca, tarafımıza ulaştığı tarihten itibaren talebin niteliğine göre en kısa sürede ve en geç otuz gün içinde ücretsiz olarak sonuçlandırılacaktır. Ancak işlemin ayrıca bir maliyet gerektirmesi halinde Tebliğ’in 7. maddesi gereğince ücret alınabilir.

 

Başvurunun reddedilmesi, verilen cevabın yetersiz bulunması veya süresinde cevap verilmemesi hallerinde; başvuru sahibinin, cevabı öğrendiği tarihten itibaren 30 (otuz) gün ve her halde başvuru tarihinden itibaren 60 (altmış) gün içerisinde Kişisel Verileri Koruma Kurulu’na şikâyette bulunma hakkı bulunmaktadır.

Rijk Zwaan bu gizlilik bildirimini zaman içerisinde değiştirebilir.

 

Bu gizlilik bildirimi en son 4 Mart 2021'de değiştirilmiştir.