Rijk Zwaan Gizlilik Politikası

Bu gizlilik politikasında kişisel bilgilerin Rijk Zwaan Distribution B.V. veya ona bağlı kuruluşlar tarafından ya da onlar adına ticaret ve pazarlama amacıyla işlenmesi hakkında bilgiler bulacaksınız.

Biz Kimiz?

Biz,  Rijk Zwaan Tarım Ticaret Limited Şirketi’yiz (bundan böyle "Rijk Zwaan" veya "biz" olarak anılacaktır). Bu gizlilik bildirimi, tüm işleme faaliyetlerimizi ve dolayısıyla kişisel verileri diğer taraflarla (yurtdışındaki bir ortak şirket de dahil olmak üzere) birlikte işlediğimiz durumları da kapsar. Rijk Zwaan, Rijk Zwaan tarafından veya adına işlenen kişisel verilerin işlenmesinden sorumlu bir denetleyicidir.

 

Bu bildiride kişisel verilerin işlenmesine dair politikamızı açıklıyoruz. Hangi kişisel verileri işlediğimizi, gizlilik ilkelerine ve veri kişisinin haklarına nasıl uyduğumuzu tanımlıyoruz.

 

Bu bildiri, iş ortaklarımızdan ve bağlantılarımızdan, Rijk Zwaan ziyaretçilerimizden, web sitemizi ziyaret edenlerden, tedarikçilerimizden, başvuru sahiplerimizden ve diğer tüm Rijk Zwaan ilişkilerinden aldığımız bilgilerle ilgilidir.

 

Rijk Zwaan, kişisel bilgilerinizi aşağıdaki amaçlarla kullanmaktadır:

 

  1. İletişim. İletişim bilgilerinizi sizinle iletişim kurmak için kullanırız, örneğin bir ürün veya hizmetle ilgili sorular için. Ayrıca, hizmetlerimiz hakkında sizi bilgilendirmek ve promosyonlar ve teklifler hakkında bilgi vermek ve etkinliklere davet etmek için de bilgileriniz kullanılır. Ürünlerimize ve hizmetlerimize ilgi gösterdiyseniz, kişisel verilerinizi size Rijk Zwaan şirketleri ve doğrudan işbirliği yaptığımız şirketlerin ürünleri ve hizmetleri hakkında bilgi göndermek için kullanırız. Mümkün olduğunda bu bilgileri tercihlerinize uygun olarak ayarlarız.
  2. Edinim. Rijk Zwaan için potansiyel müşterilerin dikkatini çekmek.
  3. Bir sözleşmenin yerine getirilmesi. Bir Rijk Zwaan müşterisi veya tedarikçisiyseniz ve Rijk Zwaan veya ortak şirketlerinden ürün veya hizmet sipariş ediyorsanız, kişisel verilerinizi siparişinizi işlemek için kullanırız.
  4. Yeni müşteri kabulü. Bazı durumlarda müşterilerimizin, tedarikçilerimizin veya diğer ilişkilerimizin kredi değerliliğini test ediyoruz. Bunun için harici bir kuruluş kullanabiliriz.
  5. Başvuru prosedürü. İş başvurusu prosedürü için kişisel verileri işleriz. Bunun için web sitemiz   https://www.rijkzwaan.com.tr/kariyer adresini ziyaret ediniz..
  6. Yasalar ve yönetmelikler. Mevzuat ve yönetmelikler temelinde işlemek zorunda kalırsak örneğin bir üçüncü şahsın (fikri mülkiyet) haklarının ihlal edildiği iddia edilen durumlarda,  kişisel verilerinizi işleriz.
  7. Gözetim ve güvenlik. Personelimizin ve müşterilerimizin güvenliğini sağlamak ve hırsızlığı önlemek için Rijk Zwaan ofisleri ve binaları kameralarla donatılmıştır.
  8. Fotoğraf/video. Rijk Zwaan organizasyonlarda ve tedarikçilere/yetiştiricilere yapılan ziyaretlerde fotoğraf ve film çeker ve bu görsel materyali onay alarak internet sitesinde, broşürlerde veya diğer şekillerde kullanır.
  9. Kullanım uygulamaları. Belirli Rijk Zwaan uygulamaları için kaydolmanız ve giriş yapmanız gerekecektir. Biz de kişisel verilerinizi tanımlama yapmak için kullanırız.
  10. Teknik ve istatistiksel amaçlar. Rijk Zwaan'ın web sitesinin ve diğer uygulamalarının ideal bir kullanıcı deneyimi sunup sunmadığını değerlendirmek. Kişisel verileri, kullandığınız web uygulamalarımızın teknik ve işlevsel amaçları için kullanırız. Bu bilgi ile web uygulamalarımızın kalitesini yönetebilir ve geliştirebiliriz.
  11. Pazarlama analizleri ve araştırma. İletişim bilgilerinizi, sizi anketlere, müşteri panellerine ve test panellerine katılmaya davet etmek için kullanıyoruz. Ayrıca verilerinizi genel pazar araştırması yapmak için de kullanıyoruz.
  12. Tercihleriniz. Kişisel bilgi ve tercihlerinizi, size teklif yapmak ve tercih ve çıkarlarınıza uyarlanmış kişiselleştirilmiş bilgi sağlamak için kullanıyoruz.
  13. Doğrudan pazarlama. Pazarlama e-postaları ve ticari ekstreler ve/veya Rijk Zwaan'a dair bilgileri gönderiyoruz.

Kişisel verilerinizi ne kadar süreyle saklıyoruz?
Rijk Zwaan, kişisel verilerinizi gerekli olduğundan daha uzun bir süre saklamamaktadır. Bizler kişisel verilerinizi sadece yukarıda bahsedilen amaçlar doğrultusunda saklamaktayız. Eğer belirli bir kişisel verinin saklanma süresini ve amacını merak ediyorsanız, bizlerle iletişime geçebilirsiniz.

 

Rijk Zwaan kişisel verileri aşağıdaki hukuki dayanaklara göre işler:

  1. Bir sözleşmenin yerine getirilmesi. Kişisel verileri bir sözleşmeye girmek veya bir sözleşme yürütmek için işleriz.
  2. Meşru menfaat. Kişisel verileri meşru menfaat temelinde işleriz, ortaklarımıza pazarlama mesajları göndermek gibi. 
  3. Yasal yükümlülük. Kişisel verilerinizi mevzuat ve yönetmelikler gereği işlemek zorunda kalırsak işleriz.
  4. Onay. Bir kişi belirli amaçlar doğrultusunda kişisel verilerin işlenmesi için izin vermiş ise kişisel verileri işleriz. Bu onayı istediğiniz zaman geri çekebilirsiniz.

 

Rijk Zwaan kişisel verilerinizi üçüncü taraflarla paylaşıyor mu?

Evet, Rijk Zwaan, hosting, çeviriler ve diğer hizmetler gibi faaliyetleri işlemek için üçüncü taraf işleyiciler kullanır. Rijk Zwaan ve ortak şirketleri dünya çapında faaliyet gösterir ve yukarıda belirtilen bilgileri, ürünleri ve hizmetleri size sunmak için gerekli olması durumunda kişisel verileri paylaşır. Bunu her zaman dikkatli bir şekilde yapıyoruz ve bunun için kişisel verilerinizin korunmasını sağlamak için gerekli kurumsal, teknik ve sözleşmeli önlemleri alıyoruz. Yasalar gerektirdiğinde kişisel verilerinizi ilgili makamlarla paylaşırız.

 

Kişisel verileri ne kadar süre saklıyoruz?
Rijk Zwaan, kişisel verilerinizi kesinlikle gerekenden daha uzun süre saklamaz. Kişisel verilerinizi yalnızca yukarıda açıklanan, verilerinizin toplandığı amaçlara ulaşmak için saklarız. Belirli bir kişisel veri ögesinin amaç ve saklama süresini öğrenmek istiyorsanız, lütfen bize ulaşın.

 

Rijk Zwaan kişisel verilerinizi nasıl korur?

Rijk Zwaan, kişisel verilerin kaybolmasına veya yetkisiz işlenmesine karşı uygun teknik ve kurumsal önlemler almıştır. Bu amaçla, Rijk Zwaan, güvenli sunucular, periyodik olarak yürütülen yazılım güncellemeleri, güvenlik duvarları, şifreleme ve kişisel verilerin saklandığı yerlerin fiziksel güvenliği de dahil olmak üzere çeşitli güvenlik teknikleri kullanır.

Kişisel verilerinizin işlenmesi ile ilgili veri kişisi[1] hakları:

Kişisel Verilerin Korunması Kanunu kapsamında veri kişileri çeşitli haklara sahiptir:

  • Bilgi ve erişim hakkı: Sizin ile ilgili işlediğimiz kişisel verilerin genel görünümünü talep edebilirsiniz;
  • Düzeltme: Sizinle ilgili yanlış bir bilgiye sahip olduğumuza inanıyorsanız, bunu düzeltiriz;
  • Unutulma hakkı: Sizin ile ilgili işlediğimiz kişisel verilerin silinmesini talep edebilirsiniz. Kişisel verilerinize başka amaçlar için (örneğin yönetimsel ve yasal yükümlülüklerimiz için) ihtiyaç duymamız mümkündür ve bu durumda kişisel verileri yine de işlemek zorunda kalırız.
  • Kısıtlama: Kişisel verilerinizi yanlış veya hatalı işlediğimizi düşünüyorsanız, kişisel verilerinizin işlenmesini kısıtlamamızı isteyebilirsiniz;
  • İtiraz: Kişisel verilerinizin işlenmesine itiraz ederseniz, bu işleme faaliyetini mümkün olan en kısa sürede sonlandırırız;
  • Veri taşınabilirliği: Kişisel verilerinizin üçüncü bir tarafa aktarılmasını istiyorsanız, lütfen bizimle iletişime geçin;
  • Onayın geri çekilmesi: Kişisel verilerinizin işlenmesi için verdiğiniz onayı istediğiniz zaman geri çekilebilirsiniz.

 

Haklarınızdan birini kullanmak mı istiyorsunuz? Lütfen bizimle kvkk@rijkzwaan.com.tr adresinden iletişime geçin. Talebinizi aldıktan sonra size en kısa sürede cevap vereceğiz.

 

[1] 6698 Sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu’nun üçüncü maddesi ç bendi uyarınca “İlgili Kişi”

Diğer internet sitelerinin bağlantıları ve sosyal medya

Çeşitli Rijk Zwaan internet sitelerinde üçüncü tarafların internet sitelerine bağlantı verilmiştir. Bu gizlilik bildirimi, bu üçüncü taraf internet siteleri için geçerli değildir. Rijk Zwaan, bu internet sitelerinden veya kişisel verilerin üçüncü tarafların internet siteleri tarafından işlenmesinden sorumlu değildir.
 

 

 

Sorular

Bu gizlilik bildirimi veya kişisel verilerin işlenmesi ile ilgili herhangi bir sorunuz veya şikayetiniz varsa, aşağıda sayılan yöntemlerden birini kullanarak şirketimize başvurabilirsiniz:

-Islak imzalı dilekçenizi Gençlik Mah. 1330 sok. Güneş Apt. No:11 K:1/6 07100 Antalya Türkiye adresine göndererek,

- Geçerli bir kimlik belgesi ile birlikte şirketimize bizzat başvurarak,

- Mobil imza veya güvenli elektronik imza ile imzalayıp kvkk@rijkzwaan.com.tr adresine e-posta gönderilerek,

-Kayıtlı elektronik posta (KEP) adresi ve güvenli elektronik imza ya da mobil imza kullanmak suretiyle r.zwantarim@hs01.kep.tr kayıtlı elektronik posta adresimize göndererek şirketimize iletebilirsiniz.

 

Yukarıda sayılan başvurularda;

a) Ad, soyad ve başvuru yazılı ise imza,

b) Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları için T.C. kimlik numarası, yabancılar için uyruğu, pasaport numarası veya varsa kimlik numarası,

c) Tebligata esas yerleşim yeri veya iş yeri adresi,

ç) Varsa bildirime esas elektronik posta adresi, telefon ve faks numarası,

d) Talep konusu bulunması zorunludur.

Konuya ilişkin bilgi ve belgeler başvuruya eklenir.

Yazılı başvurularda, veri sorumlusuna veya temsilcisine evrakın tebliğ edildiği tarih, başvuru tarihidir.

Diğer yöntemlerle yapılan başvurularda; başvurunun veri sorumlusuna ulaştığı tarih, başvuru tarihidir.

 

Talebiniz Veri Sorumlusuna Başvuru Usul ve Esasları Hakkında Tebliğ (“Tebliğ”)’in 6. maddesi uyarınca, tarafımıza ulaştığı tarihten itibaren talebin niteliğine göre en kısa sürede ve en geç otuz gün içinde ücretsiz olarak sonuçlandırılacaktır. Ancak işlemin ayrıca bir maliyet gerektirmesi halinde Tebliğ’in 7. maddesi gereğince ücret alınabilir.

 

Başvurunun reddedilmesi, verilen cevabın yetersiz bulunması veya süresinde cevap verilmemesi hallerinde; başvuru sahibinin, cevabı öğrendiği tarihten itibaren 30 (otuz) gün ve her halde başvuru tarihinden itibaren 60 (altmış) gün içerisinde Kişisel Verileri Koruma Kurulu’na şikâyette bulunma hakkı bulunmaktadır.

 

Bu gizlilik bildirimi en son Mart 2020’de değiştirilmiştir.