Knox™

Knox™

Tüketime hazır sebzeler, bu pazar içerisindeki önemli bir trend ve aynı zamanda sebze tüketimini artırmanın en iyi yöntemlerinden birisi. Bu pazara yönelik en son başarılı yeniliklerimizden bir tanesi de KnoxTM: bu özellik sayesinde marul kesildikten sonra pembeleşme hızı düşüyor. Bunun sonucunda da KnoxTM özelliği marulun raf ömrünü en az iki gün daha uzatıyor. Bu özellik sayesinde Rijk Zwaan doğranmış marul şirketleri ve ayrıca paketlenmiş marul perakendecileri için en önemli konulardan bir tanesine çözüm getirmiş oluyor.

İçinde Knox™ olan farklı çeşitler

Rijk Zwaan, Yedikule, batavia, aysberg, yağlıbaş, Salanova® Crispy ve Salanova® Butter marulları dahil olmak üzere yaklaşık on marul tipine KnoxTM özelliğini eklemiş bulunuyor. Bu, on yıllık bir geliştirme çalışmasının sonucu. Çok sayıda laboratuvar testi ve ayrıca geniş çaplı üretim denemeleri, KnoxTM özelliğinin istisnasız işer yaradığını gösterdi.

Marul daha uzun süre taze kalabiliyor

KnoxTM, doğranmış marul şirketleri ve perakendeciler ile yakın işbirliği içerisinde geliştirildi zira marulun rengini koruması onlar için en büyük sorunlardan bir tanesiydi. İçinde KnoxTM olan marullar daha uzun süre taze kalarak çok çekici bir renk sergilemektedir ancak bu şirketler açısından bu özelliğin tek faydası bu değildir. KnoxTM, marulun artık düşük oksijenli paketler içerisinde paketlenme zorunluluğunu ortadan kaldırdığı için maliyetleri de düşürüyor ve harmanlama sırasında çok daha fazla opsiyon sunuyor. Uzun raf ömrü aynı zamanda atıkların azalmasını da sağlıyor. Marul tüketicilerin evinde daha uzun süre kalabildiği için tüketicilerin tekrar aynı marulu seçme ihtimali de artıyor ve böylece satışlar artmış oluyor.