XX | Hero | VI24 | ISF Seed as starting point

Haberler - 22-03-2021

Global tohum sektörü Birleşmiş Milletler'in Sürdürülebilir Kalkınma Hedeflerine uyacağını taahhüt etti

Geçtiğimiz günlerde dünyanın farklı bölgelerini temsil eden tohum şirketleri ve dernekler ortak bir bildiri imzalamak için bir araya geldi. Birleşmiş Milletler'in Sürdürülebilir Kalkınma Hedeflerine (Sustainable Development Goals (SDG)) ulaşılmasını aktif olarak destekleme ve sürdürülebilir gıda sistemlerine yönelik kapsamlı ve çeşitli katkılarını proaktif olarak gösterme taahhütlerini ifade ettiler. Sektör aynı zamanda hedeflere ulaşmak için daha fazla kamu özel iş birliği çağrısında bulunmaktadır. Bir sebze ıslahı şirketi olarak Rijk Zwaan, dünyanın gıda tedarikine temel katkıda bulunan rolünü kabul ediyoruz ve Sürdürülebilir Kalkınma Hedeflerine katkıda bulunmaya kararlıyız.

Tohum sektörü, iklim değişikliğinden ve doğal kaynak kıtlığından kaynaklanan artan baskının ortasında, 2050 yılına kadar 10 milyara ulaşması beklenen küresel nüfus için yeterli, güvenli ve besleyici gıda üretmek için tarımdaki muazzam zorluğu kabul ediyor.

Başlangıç ​​noktası olarak tohum

Tohum sektörü firmaları, bildiri aracılığıyla sürdürülebilir tarım ve bahçeciliği destekleyen global eylem için ortak bir ilkeler dizisinin ana hatlarını çiziyor. Rijk Zwaan Genel Müdürü ve Uluslararası Tohum Federasyonu (ISF) Başkan Yardımcısı Marco van Leeuwen konu ile ilgili şunları söyledi: “Dünya çapındaki tüm insanlar için, daha uygun fiyatlı, güvenli ve besleyici gıdaların bulunabilirliği aciliyet arz ediyor. Dünyanın gıda sistemlerini dönüştürmenin, değer zincirindeki tüm aktörlerin çabasının gerekliliğine inanıyoruz. Tohum sektörü olarak gıda zincirinin başındayız ve bu bildirge ile Sürdürülebilir Kalkınma Hedefleri'nin başarısını aktif olarak desteklemek için diyaloglara katılmaya hazır olduğumuzu ve kararlılığımızı ifade ediyoruz. "

Uluslararası Tohum Federasyonu, BM Gıda Sistemleri Zirvesi'ne katılacak

Her ölçekte ve coğrafi bölgelerde temsilcilikleri bulunan tohum firmaları ile ülke başına yüzlerce şirketi temsil eden tohum dernekleri tarafından imzalanan “Tohum Sektörü Bildirisi”, sektörün Eylül 2021'de New York'ta yapılması planlanan BM Gıda Sistemleri Zirvesi ( UN Food System Summit) ile katılımının bir parçası olarak başlatıldı.  Uluslararası Tohum Federasyonu'nun (ISF) web sitesindeki beyannamenin tamamını buradan okuyabilirsiniz.  


Daha fazla bilgi için lütfen iletişime geçin:
undefined
Daha fazla bilgi için lütfen iletişime geçin:
Vera Hoondert
Communication & Public Affairs